Hej!

Fick detta tips av Lisen Einarsdotter så jag tänkte att jag samlar alla sommaraktiviteter här på en egen sida som ni enkelt hittar. Läs nedan!

Jag vill att eleverna skickar mig hälsningar i sommar där de skriver vad de läst vore ett bra sätt och få syn på sitt egna lärande och att fortsätta utveckla sin läsförmåga även när vi tar ledigt. Jag vill även att eleverna gör denna : Läsbingo-sommar-2017

Jag vill även att eleverna skickar in minst 2 böcker som de läst om i sommar kolla in detta hur det går till: www.jagharläst.se använd min mail: darya.pakarinen@alvesta.se som mail. Jag kollar av i sommar några gånger och skickar en hälsning.

//Darya

Det finns en hel del forskning kring det som på engelska kallas ”summer reading loss”, dvs sommarlovstappet i läsförmåga. Studier visar på att hela 45% av eleverna i lågstadiet tappar i avkodningsfärdighet och det är de redan svaga eleverna som tappar mest. Under sommarlovet kan gapet mellan en läsande och en inte läsande elev öka med motsvarande 3 månaders undervisningstid! Det finns dock aktiviteter som har visat sig framgångsrika i att vända färdighetsförlust till läslust och vi har tagit fasta på det när vi skapade www.jagharläst.se.  (källa: jagharlast.se)